Brochures en folders

Bureau Wsnp biedt 2 brochures aan:

schulden oplossen
Schulden oplossen met de Wsnp

 

ondernemers
Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft

U kunt de brochures ook kosteloos bestellen door een e-mail te sturen naar  info@bureauwsnp.nl  U kunt maximaal 100 exemplaren per bestelling doorgeven. Uw bestelling wordt zo snel mogelijk opgestuurd.
 

Onderstaande folders kunnen ook interessant voor u zijn, maar worden niet door Bureau Wsnp uitgegeven.

De bewindvoerder
De bewindvoerder

In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over 'bewindvoering'. Maar wat houdt dit in? En soms wordt gesproken over 'beschermingsbewind' en andere keren over 'Wsnp-bewind'. Deze folder is bedoeld om een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee vormen. De folder is ook te downloaden via de BBW
 


Een bankrekenig voor iedereen
Een bankrekening voor iedereen

De Nederlandse Vereniging van Banken vindt dat iedereen boven de 18 jaar moet kunnen beschikken over een bankrekening. Anders worden mensen maatschappelijk buitengesloten. Om dat te voorkomen heeft de NVB in overleg met het Ministerie van FinanciĆ«n en het Leger des Heils afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat iedereen kan beschikken over een basisbankrekening. Ook als u schulden heeft of dakloos bent. De folder is te bestellen via de NVB.

 

bbz
Het besluit bijstandsverlening zelfstandigen

Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent en in (tijdelijke) financiƫle problemen verkeert, is het mogelijk onder bepaalde voorwaarden een beroep te doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft in de folder "Het besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) - steun in de rug van de ondernemer" meer informatie. De folder is te bestellen via Rijksoverheid.nl (typ in het zoekveld Bbz).

This brochure gives an explanation in English about the Dutch Wsnp (Debt Rescheduling Natural Persons Act). 

The Administration of Justice also gives an explanation in English about International Insolvency and the Debt rescheduling scheme for natural persons.