De berekening van het vrij te laten bedrag

Als de Wsnp op iemand van toepassing is, berekent de bewindvoerder een vrij te laten bedrag. Van dat vrij te laten bedrag moet die persoon rondkomen. Al het inkomen boven het vrij te laten bedrag wordt overgemaakt naar een boedelrekening die de bewindvoerder beheert.

 

Downloaden Vrij te laten bedrag-calculator juli 2017

Heeft u problemen bij het gebruik van de Vtlb-calculator? Hier vindt u oplossingen voor de meest voorkomende problemen. Krijgt u de applicatie toch niet werkend? Neem dan contact met ons op. 
 

Waarschuwing van antivirussoftware bij installatie Vtlb-calculator

Bij het installeren kunt u een waarschuwing krijgen van uw antivirusscanner en/of Windows Defender. De melding is niets meer dan een waarschuwing, er is géén bedreiging. De softwareontwikkelaar test het programma altijd uitvoerig op virussen met verschillende antivirusprogramma’s. Krijgt u een waarschuwing van uw antivirusscanner, dan kunt u het (installatie)bestand handmatig uitsluiten van de scan. Meestal kunt u dit aangeven in de pop-up. Veel antivirus-softwareontwikkelaars geven uitleg hierover op hun website. Zie bijvoorbeeld uitleg van Norton Antivirus.
 

Het archief

In het archief vindt u de berekeningsmodellen die vanaf 2010 werden gebruikt voor de berekening van het vrij te laten bedrag. Heeft u een rekenmodel nodig van de periode 1998-2009? Dan kunt u deze opvragen bij Bureau Wsnp.