Infographic dwangakkoord

Bureau Wsnp en de NVVK bieden samen de infographic dwangakkoord aan. De infographic informeert hulpverleners over de te volgen route voor het aanbieden van een dwangakkoord. U kunt de infographic bekijken op onze dwangakkoord-pagina
 

Dwangakkoord: bijna altijd succesvol, te weinig gebruikt

"Het dwangakkoord is een van de instrumenten uit uw gereedschapskist waar nog te weinig gebruik van wordt gemaakt." Dat zei rechter Mark Bosch van rechtbank Overijssel tijdens een expertmeeting die de NVVK samen met Bureau Wsnp organiseerde. 

Op de expertmeeting presenteerde Bureau Wsnp met de NVVK een infographic over het dwangakkoord. De infographic informeert hulpverleners over de te volgen route. We hopen dat hij helpt om vaker gebruik te maken van het dwangakkoord.
 

Checklist Dwangakkoord
 

80% dwangakkoorden slaagt

Tijdens de expertmeeting werd nog eens benadrukt dat 80 % van de aangevraagde dwangakkoorden slagen: 45 % wordt namelijk ingetrokken omdat de betrokken schuldeiser eieren voor zijn geld kiest, en in 35 % van de gevallen wordt het dwangakkoord toegewezen. Een succesvol dwangakkoord vraagt wel voorbereiding. De infographic, die voorzien is van aanklikbare links, vertelt precies wat er moet gebeuren.

De expertmeeting, die geleid werd door NVVK-jurist Joeri Eijzenbach, was drukbezocht en bezoekers waren zeer tevreden over de inhoud.