Bureau Wsnp inventariseert landelijke projecten schuldhulpverlening

Bureau Wsnp volgt vanzelfsprekend, als landelijk kenniscentrum rondom de Wsnp en schuldenproblematiek, de ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening. Daarom inventariseren wij alle Nederlandse projecten in dit kader. Bent u betrokken bij een dergelijk project? Of kent u iemand die een dergelijk project uitvoert? Dan registreren wij graag de details!

Lees meer uitleg hieronder.
 

Naar welke projecten zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar projecten rond schuldhulpverlening in de breedste zin van het woord. Het gaat om zowel reeds lopende/opstartende projecten als projecten in ontwikkeling. Bijvoorbeeld projecten gericht op:

 • Voorkomen van probleemschulden / vroegsignalering;
 • Informeren over budgetbeheer en schuldhulpverlening;
 • Toeleiding naar de minnelijke schuldregeling / Wet gemeentelijke schuldhulpverlening;
 • Het voortraject;
 • Tijdens de minnelijke schuldregeling;
 • Nazorg na de minnelijke schuldregeling;
 • Toeleiding naar de Wsnp;
 • Tijdens de Wsnp;
 • Nazorg na de Wsnp.

Wij zijn geïnteresseerd in projecten die gericht zijn op zowel burgers als professionals. En projecten die als doel hebben om te informeren, te motiveren, te ondersteunen of helpen, enzovoort…
 

Meld uw project aan

Bent u betrokken bij (de ontwikkeling van) een schuldhulpverleningsproject? Meld dan uw project aan via infowsnp@rvr.org. Wij registreren graag de volgende gegevens:

 1. Naam van het project;
 2. Doel van het project;
 3. Korte omschrijving van het project;
 4. Gericht op doelgroep;
 5. Gericht op gemeente/regio;
 6. Contactpersoon, e‑mailadres, telefoonnummer;
 7. Uitvoerder/opdrachtgever;
 8. Verwachte opleverdatum;
 9. Wel/niet vermelden op openbare lijst.

Wat doen wij met deze gegevens?

Wij gebruiken de gegevens primair om bekend te blijven met de ontwikkelingen in het land. Daarnaast kunnen wij eventueel verwijzen naar uw project in een openbaar register en/of via onze helpdesk, mocht het ter sprake komen.

De data die wij registreren voldoet aan de AVG.
 

Online register projecten

Wij overwegen een online register aan te bieden op onze website www.bureauwsnp.nl. Dit zodat professionals kunnen zien wat er ontwikkeld is/wordt in de omgeving. Waarom het wiel opnieuw uitvinden?!

Wilt u uw project niet openbaar vermelden? Geen probleem, dan nemen wij uw project alleen op in onze interne registratie.