Bewindvoerderspas

Toelichting bewindvoerderspas

Een Wsnp-bewindvoerder is vrijgesteld van controle bij de ingang van de gerechten op vertoon van de Wsnp-bewindvoerderspas. Wsnp-bewindvoerders kunnen via Bureau Wsnp een bewindvoerderspas aanvragen. 
De bewindvoerderspas is niet verplicht. Stuurt u ons geen nieuwe pasfoto? Dan concluderen wij dat u geen nieuwe bewindvoerderspas wilt ontvangen.

Op de pas wordt een pasfoto van u afgedrukt. Voor de foto gelden dezelfde eisen zoals die gelden voor een identiteitsbewijs. Wij wijzen foto’s af die niet voldoen aan de eisen. 
Nadat uw foto verwerkt is op de bewindvoerderspas, vernietigen wij het bestand. 

Hieronder leest u meer details.
 

Vereisten pasfoto bewindvoerderspas

De bewindvoerderspas bevat een pasfoto van u. De foto moet voldoen aan de vereisten zoals die gelden voor een identiteitsbewijs.

Hieronder zetten wij de belangrijkste kwaliteitseisen uiteen. Voor een volledige lijst, zie pagina van de Rijksoverheid.

Belangrijkste kwaliteitseisen:

  • Digitaal fotobestand (geen scan);
  • Een portretfoto in kleur, goedgelijkend;
  • Achtergrond: eenkleurig wit, lichtgrijs of lichtblauw;
  • Voldoende contrast tussen hoofd en achtergrond;
  • scherp, voldoende contrast en gedetailleerd;
  • Maatvoering: verhouding 3:4 (breedte x hoogte);
  • Minimale resolutie: 400 dpi.

Zelf pasfoto maken

Het is toegestaan om zelf een pasfoto te maken, bijvoorbeeld met uw camera of mobiele telefoon, zolang de foto aan alle vereisten voldoet.
 

Pasfoto insturen

Wij accepteren alleen digitale fotobestanden. (Vraag of de fotograaf het bestand naar u emailt of op een USB-stick plaatst. Scan géén (pas)foto, dit voldoet niet aan de vereiste kwaliteit.) Wij kunnen alleen werken met de bestandtypen jpeg, png of tiff.

Het bestand kunt u insturen op infowsnp@rvr.org of via het formulier digitale aanvraag VOG.