Brochures en folders

Bureau Wsnp biedt 2 brochures aan. De twee brochures kunt u hieronder digitaal bekijken en downloaden. U kunt de brochures ook kosteloos bestellen door een e-mail te sturen naar  infowsnp@rvr.org. U kunt maximaal 100 exemplaren per bestelling doorgeven. Uw bestelling wordt zo snel mogelijk opgestuurd.

 

Schulden oplossen met de Wsnp

 

schulden oplossen
 

Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft

 

ondernemers
 

Onderstaande folders kunnen ook interessant voor u zijn, maar worden niet door Bureau Wsnp uitgegeven.

 

Een bankrekening voor iedereen

Basisbankrekening

Een eigen betaalrekening met betaalpas, internetbankieren en mobiele bankapp is tegenwoordig onmisbaar. Zonder betaalrekening is het onmogelijk om aan het hedendaagse betalingsverkeer deel te nemen. Als u om wat voor reden dan ook geen bankrekening van een bank kunt krijgen, heeft u misschien recht op een basisbankrekening.

De basisbankrekening is een ‘normale’ betaalrekening waarop loon, pensioen, toeslagen of een uitkering kan worden gestort en vanaf waarvan kan worden betaald. Net als met iedere betaalrekening kunt u:

  • geld overmaken en ontvangen;
  • bedrijven machtigen om bepaalde bedragen (zoals voor gas en licht) van uw betaalrekening af te schrijven;
  • contant geld opnemen bij geldautomaten;
  • pinnen bij betaalautomaten in winkels, horeca, stations e.d.;
  • internetbankieren en bankieren met de mobiele bankapp.

Kijk op www.basisbankrekening.nl voor meer informatie.
 

Folder van de Beroepsvereniging bewindvoerders Wsnp

Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over 'bewindvoering'. Maar wat houdt dit in? En soms wordt gesproken over 'beschermingsbewind' en andere keren over 'Wsnp-bewind'. Deze folder is bedoeld om een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee vormen. De folder is ook te downloaden via de BBW.
 

Folder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Bijstandverlening voor zelfstandigen

bbz
Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent en in (tijdelijke) financiële problemen verkeert, is het mogelijk onder bepaalde voorwaarden een beroep te doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft in de folder "Het besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) - steun in de rug van de ondernemer" meer informatie. De folder is te bestellen via Rijksoverheid.nl (typ in het zoekveld Bbz).

 

The Administration of Justice

Debt Rescheduling Natural Persons Act

 

This brochure gives an explanation in English about the Dutch Wsnp (Debt Rescheduling Natural Persons Act). 

The Administration of Justice also gives an explanation in English about International Insolvency and the Debt rescheduling scheme for natural persons.