Brochures en folders

Bureau Wsnp biedt 2 brochures aan waarin wij u informeren over de Wsnp. Zo leggen wij uit hoe u toelating tot de Wsnp aanvraagt, wat u kunt verwachten tijdens het traject, en over de Wsnp als u (ex-)ondernemer bent. 

U kunt de brochure kosteloos bestellen door een e‑mail te sturen naar  infowsnp@rvr.org. U kunt maximaal 100 exemplaren per bestelling doorgeven. Uw bestelling wordt zo snel mogelijk opgestuurd.

 

Problematische schulden oplossen met de Wsnp

Problematische schulden oplossen met de Wsnp

Brochure: Problematische schulden oplossen met de Wsnp

 

Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft

Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft

Brochure: Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft

 

Onderstaande folders kunnen ook interessant voor u zijn, maar worden niet door Bureau Wsnp uitgegeven.
 

Een bankrekening voor iedereen

Basisbankrekening

Een eigen betaalrekening met betaalpas, internetbankieren en mobiele bankapp is tegenwoordig onmisbaar. Zonder betaalrekening is het onmogelijk om aan het hedendaagse betalingsverkeer deel te nemen. Als u om wat voor reden dan ook geen bankrekening van een bank kunt krijgen, heeft u misschien recht op een basisbankrekening.

Kijk op www.basisbankrekening.nl hoe u een basisbankrekening kunt aanvragen. 

Let op! Bureau Wsnp kan u niet helpen bij het invullen van het aanvraagformulier. Alleen hulpverleningsorganisaties - zoals uw Wsnp- of beschermingsbewindvoerder - aan de rechterzijde van deze pagina kunnen u hierbij helpen. 
 

Folder van de Beroepsvereniging bewindvoerders Wsnp

Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind


In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over 'bewindvoering'. Maar wat houdt dit in? En soms wordt gesproken over 'beschermingsbewind' en andere keren over 'Wsnp-bewind'. Deze folder is bedoeld om een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee vormen. De folder is ook te downloaden via de BBW.
 

Folder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Bijstandverlening voor zelfstandigen

bbz
Wanneer u als zelfstandige werkzaam bent en in (tijdelijke) financiële problemen verkeert, is het mogelijk onder bepaalde voorwaarden een beroep te doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft in de folder "Het besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) - steun in de rug van de ondernemer" meer informatie. De folder is te bestellen via Rijksoverheid.nl (typ in het zoekveld Bbz).
 

The Administration of Justice

Debt Rescheduling Natural Persons Act

This brochure gives an explanation in English about the Dutch Wsnp (Debt Rescheduling Natural Persons Act). 

The Administration of Justice also gives an explanation in English about International Insolvency and the Debt rescheduling scheme for natural persons.