Problemen bij gebruik van de Vtlb-calculator

Het komt voor dat gebruikers de resultaten van de Vtlb-berekening niet kunnen openen en/of rare tekens op het scherm krijgen. Vaak komt dat omdat Windows (of een ander besturingssysteem) het bestand opent met een onjuist programma.

Indien u deze problemen ervaart, zie uitleg Handleiding voor gebruik van de vtlb-calculator hoe u dit kunt verhelpen.

Samengevat komt het op het volgende neer: 

  • Invoerbestanden moet u alleen openen met de Vtlb-calculator;
  • Uitvoerbestanden (het resultaat van de berekening) moet u alleen openen met een webbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer, Google Chrome of Firefox.

In de handleiding staat uitgelegd hoe u dit kunt wijzigen.

Let op! de Vtlb-berekening kan niet geopend worden met de Windows10 Edge browser. Zie Handleiding voor gebruik van de vtlb-calculator om het bestand te openen met een andere browser.
 

Waarschuwing van antivirussoftware bij installatie Vtlb-calculator

Bij het installeren kunt u een waarschuwing krijgen van uw antivirusscanner en/of Windows Defender. De melding is niets meer dan een waarschuwing, de vtlb-calculator is géén bedreiging. De softwareontwikkelaar test het programma altijd uitvoerig op virussen met verschillende antivirusprogramma’s.
Krijgt u een waarschuwing van uw antivirusscanner, dan kunt u het 'programma toch uitvoeren' of uitsluiten van de scan. Meestal kunt u dit aangeven in de pop-up, zie voorbeeld hieronder.

Veel antivirus-softwareontwikkelaars geven uitleg hierover op hun website. Zie bijvoorbeeld de uitleg van Norton Antivirus.

Een geblokkeerd programma toestaan